Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Σπιτικές Μάσκες Προσώπου!! Εύκολες & Γρήγορες!



Γεια σας και πάλι!! Πώς είστε; Πώς περνάτε αυτές τις μέρες; Ξενυχτάτε; Εγώ προσωπικά είμαι κομμάτια, το πρόσωπό μου το αισθάνομαι τόσο σκληρό από το καθημερινό βάψιμο και για αυτό το λόγο σκέφτηκα να βρω κάποιες ωραίες μάσκες προσώπου που μπορούμε να τις φτιάξουμε και μόνες μας. Το πρόσωπό μας αύτη την περίοδο χρείαζεται ενυδάτωση και αναζωογόνηση και οι μάσκες που επελεξα είναι εύκολες και απλές και ακριβώς για τον σκοπό που χρειαζόμαστε.

 Για να τις δούμε λοιπόν:

1.Ενυδατική μάσκα με γιαούρτι, μέλι και λεμόνι

Συστατικά:
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι (πλήρες)
2-3 σταγόνες φυσικός χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Τρόπος παρασκευής: Σε ένα μπολάκι προσθέστε 2 κουταλιές γιαούρτι. Στη συνέχεια προσθέστε 2 με 3 σταγόνες φυσικό χυμό λεμονιού. Τέλος προσθέστε μια κουταλιά μέλι και ανακατέψτε καλά. Η μάσκα είναι έτοιμη. Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε να δράσει για 10 με 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. 


Γιατί είναι καλή: Γνωστό για την αντιρυτιδική και αντιγηραντική του δράση, το γιαούρτι περιέχει βιταμίνες Α και Β12, καθώς επίσης και πρωτεΐνες. Το μέλι με την φρουκτόζη του εξασφαλίζει την ενυδάτωση, και το λεμόνι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και κιτρικό οξύ. 




 2.Μάσκα με μήλο και ροδάκινο

Συστατικά:
1/4 μήλο
1/2 ροδάκινο
1/2 ντομάτα
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο

Τρόπος παρασκευής: Ξεφλουδίστε τα φρούτα και περάστε τα από τον αποχυμωτή. Προσθέστε στο μείγμα το γάλα και το λάδι, και βάλτε το σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσει της συνοχή της κρέμας. Αφήστε να κρυώσει, και απλώστε στο πρόσωπο για 30 λεπτά.

Γιατί είναι καλή: Αναζωογονεί τα κύτταρα της επιδερμίδας, χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των φρούτων και την υψηλή περιεκτικότητα του αμυγδαλέλαιου σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και λιπαρά οξέα συμβατά με τα λιπίδια της επιδερμίδας.



3. Μάσκα με κρέμα γάλακτος

Συστατικά:
1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουτάλια της σούπας μέλι
1 γρ Baking Soda

Τρόπος παρασκευής: Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα με την κρέμα γάλακτος μέχρι αυτή να αποκτήσει την υφή του αφρού ξυρίσματος. Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε λίγο ακόμα. Εφαρμόστε στο πρόσωπο και το λαιμό για είκοσι λεπτά.

Γιατί είναι καλή: Τα συστατικά της περιέχουν λιπαρά οξέα σε ελεύθερη μορφή, σάκχαρα, βιταμίνες (ειδικά βιταμίνη Α), μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα οποία θα κάνουν την επιδερμίδα σας ιδιαίτερα απαλή. 



 4.Μάσκα – Κρέμα αναζωογόνησης:

Συστατικά:
1 μπανάνα
2 κουταλιές λάδι
αλεύρι (όσο πάρει).

Τρόπος παρασκευής:
Σε ένα μπολ λιώνετε τη μπανάνα με ένα πιρούνι, ρίχνετε το λάδι και τέλος, όσο αλεύρι πάρει, ώστε να σχηματιστεί μία πηχτή μάζα.
Απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπο και τον λαιμό για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάζετε με άφθονο χλιαρό νερό.



 5.Μάσκα με μπανάνα και αβοκάντο

Συστατικά:
1/2 μπανάνα
1/2 ώριμο αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας αγγούρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής: Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Εφαρμόστε στο πρόσωπο για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Γιατί είναι καλή: Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ενώ η μπανάνα είναι εξαιρετική πηγή Βιταμίνης C, καλίου και φυτικών ινών. Το αγγούρι περιέχει φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, ασβέστιο, πρωτεΐνη, βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β5, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και μαγγάνιο. Όλα μαζί σε συνδυασμό με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο εγγυώνται λεία επιδερμίδα που ακτινοβολεί υγεία. 



6.Μάσκα με ανθότυρο και βρώμη

Συστατικά:
1 κουταλιά της σούπας βαζελίνη
1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος (πηχτή)
1 κουταλάκι του γλυκού ανθότυρο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού βρώμη

Τρόπος παρασκευής: Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, και απλώστε στο πρόσωπο για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Γιατί είναι καλή: Είναι ιδανική για βαθιά ενυδάτωση, κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και όλους τους τύπους επιδερμίδας. 



 Καλή περιποίηση κοριτσάκια.. 


xoxo
Cindy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου